Blog

21 nov 2016
Geplaatst door admin

Wist-je-dat: je kunt samenwerken in Keynote

Fan waren we al van Apple’s Keynote, maar nu heeft Apple in Pages, Numbers en Keynote een optie ingebouwd waarmee je real-time(!) met andere mensen aan bestanden kunt werken. Hurray! Handig! Dit kan zowel vanuit de iWork-apps op iOS en Mac, maar ook vanaf iCloud.com.

Zie hier een voorbeeld van Creator Sophie die een Keynote presentatie deelt met Michelle. Live! Vinden wij leuk (en fijn!). 

schermafbeelding-2016-11-21-om-14-26-05

Samenwerken aan een gedeelde Keynote-presentatie

Op de Mac werkt het starten van een samenwerking in iWork op een soortgelijke manier:

  1. Open een bestand in Pages, Numbers of Keynote en tik bovenin op Werk samen.
  2. Klik op Ga door en stel onder Delingsopties in wat de bevoegdheden zijn.
  3. Kies een manier om andere mensen uit te nodigen, zoals Mail, Berichten, Facebook of het kopiëren van de koppeling.

Meer uitleg van Apple:

Keynote voor Mac: Samenwerken aan een gedeelde Keynote-presentatie

Keynote voor iCloud: Samenwerken aan een gedeelde presentatie

29 mrt 2016
Geplaatst door admin

4 tips voor een memorabele presentatie

Duizenden blogs als deze komen we tegen, het voelt als open deuren, maar te vaak komen we dingen tegen waarvan de teentjes krommen, dus ook vandaag weer een keer speciaal voor jullie: 4 tips voor een memorabele presentatie.

Bottom line cq de gouden tips uit dit stuk:

  1. Leg contact met je publiek
  2. Complimenteer de aanwezigen
  3. Indruk versus inhoud
  4. Wees de klok te snel af

Het hele artikel lees je hier bij 42Bis.

07 mrt 2016
Geplaatst door admin

WOW! Vertel je verhaal met beeld!

Ondernemer en HR adviseur Amber Kroese van !WOW wil graag visueel vertellen wat zij als coach te bieden heeft en haar werk inzichtelijk maken voor nieuwe klanten. Wij mochten haar hierbij helpen en ontwikkelden sterk inhoudelijke visuals voor haar bedrijf.

WOW visual

 

05 feb 2016
Geplaatst door admin

PowerPoint Karaoke!

Laatst kreeg een van ons – Michelle – de uitnodiging om deel te nemen aan een workshop “PowerPoint Karaoke”. We horen je denken: WAT? Ja. Zo zaten wij ook. Geen idee wat het precies inhield, maar met zo’n naam en dit bedrijf zei ze meteen JA! Want, wij die ons hard maken voor een wereld zonder presentaties om te huilen, moeten daar toch bij zijn?

Samen een slideshow presenteren zonder voorbereiding

Afijn. Doel van de workshop was het aanscherpen van je presentatie vaardigheden. En natuurlijk het loslaten van je sheets. Of in ieder geval niet er zodanig aan vast (moeten) houden dat het je zonder ze niet zou lukken. Willekeurige mensen moesten willekeurige sheets presenteren over een willekeurig onderwerp. Wow! Best willekeurig zou je zeggen? Na wat geinige opwarm spelletjes moesten we met zijn allen (zo’n 30 man) één presentatie geven. Om en om presenteerden we een sheet en zo kreeg het verhaal een ongekende vorm. Leuk om mee te maken.

Meer informatie: www.powerpointkaraoke.nl

Zelf ook een presentatie laten maken?

Zelf ook toe aan een nieuwe, duidelijke en professionele presentatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en wensen te bespreken. We helpen je graag.

01 jul 2015
Geplaatst door Larissa Driessen

Frankwatching review: presentaties besturen met Myo armband

Gadgets en apps om presentaties te besturen zijn er al genoeg op de markt. Wij gebruiken bijvoorbeeld Apple Remote voor het besturen van onze keynotes en zijn daar erg tevreden over.

Frankwatching plaatste een review over de Myo armband. Een armband waarmee presentaties vanaf de arm bestuurd kunnen worden. Klinkt handig. En dat is het ook volgens Frankwatching.

”Voor een geoefende presentator kan de Myo een tool zijn om de show te stelen. Een IT-, social media- of marketing-adviseur kan zijn klanten imponeren door op een magische manier de slides te laten verspringen en door cijfers aan te wijzen als een ware superman.”

Bron: Frankwatching. Lees hier het hele artikel met de plus en minpunten van Myo.

18 jun 2015
Geplaatst door admin

Volg ons nu ook op Facebook!

Het zat lang in de planning, maar vandaag is de dag dan eindelijk daar: vanaf nu zijn wij te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/laateenpresentatiemaken

Wij vinden het leuk als jij ons leuk vindt! :)

Schermafbeelding 2015-06-18 om 16.09.23

18 jun 2015
Geplaatst door admin

Microsoft brengt PowerPoint Remote-app voor Apple Watch uit

Wij houden van gadgets én presentaties. Goed nieuws dus!

“Presentaties geven vanaf je pols. Dat is straks mogelijk als je de Apple Watch in handen hebt. Je kunt dan meteen de vernieuwde PowerPoint-app voor iPhone en iPad installeren. Die biedt namelijk de mogelijkheid om PowerPoint-presentaties te bedienen vanuit een Apple Watch-app.” 

apple-watch-keynote-374x270

29 mrt 2015
Geplaatst door admin

Hier worden wij blij van! Bedankt!

Voor Margriet Spijksma van Fablife hebben wij een presentatie format én een e-book mogen maken. Wij zijn gelukkig niet de enige die tevreden zijn! Bedankt Fablife!

Michelle (LaatEenPresentatieMaken) heeft voor ons de vormgeving van het e-book ‘Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!’ gedaan. Ons bedrijf Fablife legt de lat hoog als het gaat om een profesisonele uitstraling en daarom zochten we voor het e-book een expert voor de vormgeving. Bij Michelle waren we daarvoor aan het juiste adres. Michelle kon de vormgeving vertalen naar onze wensen en kwam daarnaast met frisse ideeën. Tijdens het proces was de communicatie uitstekend en wist ze binnen de korte deadline een prachtig e-book af te leveren. Ben je van plan een e-book te schrijven? Laat dan de vormgeving aan deze professional over :)

Schermafbeelding 2015-06-18 om 17.20.57

Vers van de pers: e-book

Voor een nieuwe klant hebben wij zojuist een heel tof e-book opgeleverd. Splintertje nieuw, vers van de pers. De klant – Margriet Spijksma van Fablife – wilde iets nieuws. Iets spannends. Iets moois. Haar verhaal verdient een mooie presentatie. We gingen in gesprek, begrepen elkaar heel goed, werkten met plezier et voilà. Speciaal voor jullie hier een preview van het eindresultaat. Wat vinden jullie?

laat een presentatie maken - ebook

Zelf ook een e-book laten maken?

Smaakt dit naar meer? Verdient ook jouw verhaal een passende presentatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en wensen te bespreken. We helpen je graag.

LAAT EEN PRESENTATIE MAKEN © 2018